Imprezy okolicznościowe to nie lada wyzwania dla organizatora. Im większa liczba ludzi, tym planowanie staje się trudniejsze. Trzeba wybrać odpowiednio duże miejsce lub lokal, dobrać dekoracje, dodatkowe atrakcje i oczywiście jedzenie. Wszytko, musi być bardzo dokładnie przemyślanie i zaplanowane, aby każdy gość czuł się dobrze. Jednym z trudniejszych do zaplanowania jest menu.

Catering na każdą imprezę

cateringW dzisiejszych czasach wcale nie jest to takie proste, jak jeszcze kilkanaście lat temu, kiedy ludzie jedli wszystko, a na stole wystarczyło postawić rosół, kotlety schabowe i bukiety surówek. Obecnie bardzo dużo ludzie decyduje się np. na diety wegetariańskie lub wegańskie. Z uwagi na to, że organizator imprezy chce zadowolenia wszystkich gości, musi przygotować się na różne okoliczności. Sposobów podawania dań również ma duże znaczenie. Można ustalić małe menu, na którym będą trzy różne opcje dania głównego np. mięsne, roślinne lub z rybą, albo zdecydować się na różnorodne potrawy umieszczone na półmiskach. Drugi sposób jest bardziej uniwersalny i pozwala na zaoferowanie większej liczby możliwości. Bez względu na sposób serwowania i tak najważniejszy jest smak potraw i to właśnie będą oceniać goście. Dobre jedzenie to klucz do udanej imprezy. Wybór pysznego jedzenia to nie lada wyczyn. W Szczecinie jest mnóstwo lokali oraz firm cateringowych, ale nie każda z nich jest godna polecenia. Najlepiej będzie udać się na wcześniejszą degustację lub skorzystać z usług już sprawdzonego wcześniej miejsca.

cateringPomocne mogą okazać się też opinie w internecie. Przy podjęciu decyzji o imprezie okolicznościowej organizowanej na dworze lub w sali, ale bez dostępu do kuchni catering jest jedynym wyjściem. Takie firmy mają w ofercie nie tylko przywóz jedzenie, ale również dekoracje stołów, serwis i całą obsługę przyjęcia. Dobrze dobrany i przede wszystkim smaczny catering na imprezy w Szczecinie uratuje nawet najsłabszą imprezę. Warto także zapytać o dodatkowe dostępne opcje takie jak mobilny bar z obsługą lub dekoracje całej sali — niektóre firmy oferują taką możliwość lub chętnie polecą inną, zaprzyjaźnioną. Na rynku jest spory wybór lokali i firm cateringowych. Każda z nich oferuje trochę inny styl dań.

Przed ostatecznym wyborem warto popytać gości o preferencje żywieniowe oraz posmakować potraw, które będą serwowane na imprezie. Bardzo trudno jest dogodzić każdemu, ale warto się chociaż postarać. Kiedy potrawy są różnorodne łatwiej trafić w gusta i istnieje większa szansa, że nikt z imprezy nie wyjdzie z pustym żołądkiem.